Støb fundamentet til din karriere som elev eller lærling

Som elev eller lærling på Aalborg Portland får du mulighed for at arbejde med bæredygtig udvikling, stort maskineri, ekstreme kemiske og fysiske processer, produktion i stor skala eller international forretningsudvikling. Du bliver en del af en verdensleder inden for cement og beton – verdens mest anvendte byggemateriale.

 

Du kan blive lærling eller elev inden for mange områder:

Elektrikerlærling

Du kommer til at arbejde på tværs af elektriker-, maskinarbejder- og smedefaget, og du har et tæt samarbejde med mange forskellige faggrupper på fabrikken. Du lærer især at arbejde med elektrisk kommunikation mellem de utallige maskiner i produktionsanlægget og med programmering (PLC) af den enkelte maskines styresystem og alt vedrørende hydraulik og pneumatik på maskinerne. Og du får mulighed for at arbejde med procesregulering og PC-styring.

Procesoperatørelev

Du lærer at styre og overvåge vores vilde produktionsanlæg, der omdanner rene råmaterialer til færdig cement gennem avancerede fysiske og kemiske processer. Du arbejder i skiftehold, hvor du er med til manuelt og automatisk at betjene fabrikkens styrings- og reguleringsudstyr, og hvor du også udfører elektrisk og mekanisk vedligeholdelse og gennemfører kvalitetskontrol ved at udtage og analysere prøver.

Industriteknikerelev

Du kan uddanne dig til industritekniker på 4 år, og det meste af forløbet foregår i Aalborg Portland, hvor du er med til at fremstille og reparere værktøj og specialudstyr. Du foretager også fejlfinding på hydrauliske og pneumatiske anlæg, og du lærer at montere og demontere forskellige maskiner og komponenter, ligesom du kan være med til at udføre nyanlægs- og vedligeholdelsesopgaver. Du skal have afsluttet 9. klasse for at starte på uddannelsen.

Lager- og logistikoperatørelev

Du bliver en del af teamet på vores store varelager, hvor du er med til at håndtere med end 20.000 varenumre og udføre alle former for praktisk arbejde på lageret. Du lagrer, optæller, registrerer, læsser, losser og distribuerer varer og materialer til hele verden. Undervejs får du også kørekortet, der hører til faget, og hvis du ikke har ‘det lille kørekort’ i forvejen, får du også det.

Smedelærling

Du kan uddanne dig til klejnsmed på 4 år, og det meste af forløbet foregår i Aalborg Portland, hvor du er med til at udføre reparationer på vores vilde produktionsanlæg. Du lærer at svejse, bukke, klippe, bore, fræse og dreje og skære gevind i forskellige metaller. Og du lærer at samle enkeltdele med svejsning og anden bearbejdning og at montere og demontere de færdige elementer.

Handelselev med speciale i indkøb

Du bliver en del af indkøbsteamet, hvor vi håndterer al indkøb af råmaterialer, brændsler, reservedele og forbrugsvarer. Du får gradvist mere ansvar og flere selvstændige arbejdsområder under dit 2-årige elevforløb. Når du gennemfører forløbet, er du uddannet indkøbsassistent og kan vælge at læse videre til for eksempel markedsføringsøkonom, tage en HD eller læse en Cand.merc.

Kontorelev med speciale i spedition- og shipping

Du bliver en del af planlægningsteamet, hvor du løser opgaver som kørselsplanlægning, dokumentudfyldelse, told og klarering, samt opfølgning på transport og transportører. Dit elevforløb varer 2 år, og det meste af tiden arbejder du med konkrete arbejdsopgaver i Aalborg Portland. Når du gennemfører forløbet, er du uddannet
speditions- og shippingassistent. Du skal have afsluttet HG2, HHX eller HGS for at blive speditions- og shippingelev.

Kontorelev med speciale i økonomi eller administration

Du prøver f.eks. kræfter med flere forskellige afdelinger og opgaver inden for blandt andet økonomi, og HR. Dit elevforløb varer 2 år, og det meste af tiden arbejder du med konkrete arbejdsopgaver i Aalborg Portland. Når du gennemfører forløbet, er du uddannet kontorassistent og kan vælge at læse videre til for eksempel markedsføringsøkonom, tage en HD eller læse en Cand.merc.

Kontaktperson
Karierre – HR Development
"Det er fedt at være en del af en stor, international virksomhed, hvor man får erfaring med forskellige projekter. Alle ved, hvad Aalborg Portland er for en virksomhed, og hvad den står for. Det giver mig mange muligheder for fremtiden - og samtidig er det spændende at være på en arbejdsplads, hvor jeg får lov til at arbejde med enorme maskiner og avanceret teknologi".
Mikkel Knudsen, elektrikerlærling.
"Jeg har fået frie tøjler til at udføre mine arbejdsopgaver og komme med nye idéer og tiltag til virksomheden. Det har udviklet mig rigtig meget, at jeg har styret min egen hverdag og haft ansvar for mine egne opgaver."
Julie Lindskov Teinvig, nyuddannet kontorelev i HR.
"Der er sket en kæmpe udvikling med mig. Kollegerne er gode til at lære fra sig og tage sig tiden til det. Og de har jo også oplevet, at jeg blev dygtigere og kunne flere ting, så de har ladet mig stå med en masse ansvar selv."
Michael Lønfeldt Larsen, tidl. elektrikerlærling.