Opbevaring og holdbarhed på cement i sække

For at sikre cementens styrkeegenskaber er det vigtigt, at du opbevarer cementen korrekt.

Opbevaring af cement i sække

Cement skal altid opbevares tørt. Anbring ikke sækkene direkte på jorden eller gulvet eller op ad ydervægge. Sækkene kan f.eks. opbevares på paller. Der bør være ventileret under pallerne, så fugtighed ikke kan samle sig her.

Et cementlagers gulv, vægge og loft skal til enhver tid være tørre. Hold vinduer og døre lukkede, så træk ikke kan tilføre sækkene fugt.

 

Holdbarhed på cement i sække

Anvend ikke cement, der er “stenløben”, dvs. at klumperne er blevet stenhårde knolde. Samtidig er der risiko for, at virkningen af kromneutraliseringen forringes. Virkningen af kromneutraliseringen garanteres for sække på paller med ubrudt folie i 10 måneder, herefter i 2 måneder ved hensigtsmæssig opbevaring, som beskrevet ovenfor. Cement bør derfor ikke opbevares længere end højst nødvendigt.

Cement, der har været opbevaret længe, skal før brugen undersøges f.eks. ved prøvestøbninger, hvorunder afbinding og hærdning kontrolleres.

Hvor meget cement skal du bruge?
Med mængdeberegneren får du svar på, hvilken type cement du skal bruge - og hvor meget.
Beregn mængden
Gør det lettere at gøre det selv
En overskuelig vejledning til dig, som arbejder med beton og mørtel.
Læs mere
Har du styr på blandingsforholdet?
Til at hjælpe dig med at lave den helt rigtige blanding til dit projekt, har vi samlet blandingstabellerne til beton, slidlag og muremørtel lige her.
Se blandetabeller