Artikel

Portland OPEN 2019

Den 6. juni 2019 bød vi hele Danmarks betonbranchen velkommen til Portland OPEN i de (g)rå omgivelser på sækkelageret. I år havde vi krydret arrangementet med en rundvisning på Utzon Center eller en fabriksrundtur inden de faglige indlæg.

Portland OPEN 2019 – et succesfyldt netværksarrangment med fokus på vidensdeling

Portland Open fandt sted d. 6. juni i de velkendte rammer på Aalborg Portlands sækkelager. Arrangementet med faglige indlæg blev i år krydret med mulighed for rundtur på cementfabrikken eller en rundvisning på Utzon Center på havnen i Aalborg. Der var som sædvanligt tid til networking blandt deltagerne og lidt godt til ganen.

Der var på dette års Portland Open opstillet en demonstration af de nyeste skud på stammen af online-versioner af IT-hjælpeværktøjer. Aalborg Portland har indenfor de sidste par år lanceret nye online-versioner af hjælpeværktøjerne AP TempSim og AP Maturity. Seneste tilføjelse til dette produktsortiment er AP Quality, som er kommet til i foråret 2019. AP Quality dækker over fire programmer til styring og dokumentation af kvalitetskontrol af hhv. belægningssten, fliser, kantsten og blokke.

Programmet efter rundvisningerne på fabrikken og Utzon Center blev i år indledt af Jesper Sand Damtoft fra Aalborg Portland, der meget apropos det ”grønne” resultat af det netop overståede folketingsvalg gav et spændende indblik i det mangeårige arbejde med udvikling og test af fremtidens cement FUTURECEM – en cement hvor en del af cementklinkerne erstattes af calcineret ler, hvormed det potentielt bliver muligt at reducere betons CO2-aftryk med mere end 30 %.

Jesper fortalte om de fuldskalaforsøg, der har været foretaget i Grøn Beton II-projektet, hvor FUTURECEM har været anvendt i betoner til både gulv- og vægstøbninger samt til dele af et par brostøbninger. Endelig gennemgik Jesper de næste steps, der skal til, inden en kommerciel lancering af FUTURECEM bliver virkelighed – herunder bl.a. evalueringen af danske og udenlandske lerforekomster samt accept af FUTURECEM i den danske betonstandard DS/EN 206 DK NA.

Det fortsatte program stod på faglige indlæg med emnerne:

  • Farvevariationer for nystøbt beton – Søren H. Rasmussen
  • Absorption i tilslag til beton – Lasse Frølich
  • Svind i betongulve – Jacob Thrysøe
  • Kvalitetssikring i cementproduktion – Anya Roskjær Knudsen
  • Betons elasticitet – Lasse Frølich

Ovenstående er et uddrag fra en artikel publiceret i BETON bladet fra august 2019
Læs hele artiklen her. 

Klik på videoen for se at eller gense vores dag i betonens tegn.

Se præsentationer fra Portland OPEN

Vi har samlet alle præsentationer fra Portland OPEN på vores downloadside.

Læs mere

Portland OPEN - betonbranchens faglige mødested

Portland OPEN er det ultimative netværksarrangement for betonbranchen. Læs mere om arrangementet her.

Læs mere

Kender du vores IT Tools?

Til Portland OPEN fortalte vi om kalkulationsværktøjerne AP Maturity, AP TempSim og AP Quality. Du kan læse mere om programmerne her.

Læs mere