Nyhed

Studerende laver betonskulpturer på workshop hos AMU Nordjylland

Flere hundrede studerende samarbejdede om at lave betonskulpturer til Jammerbugt Kommune på AMU Nordjyllands Betonworkshop.

Betonskulpturer fra AMU Nordjylland flytter til Brovst

I uge 43 var flere hundrede studerende fra Aalborg Universitet og AMU Nordjylland samlet for at at lære om beton og lave skulpturer i den 15. udgave af Betonworkshoppen.

Formålet med Betonworkshoppen, der afholdes hos AMU Nordjylland, er at give de studerende praktiske erfaringer med beton og større forståelse for byggeprocessen med armering, støbeteknik og forskalling.

Deltagerne kommer fra struktør- og betonmageruddannelsen på AMU Nordjylland og Institut for Arkitektur & Design og Medieteknologi samt Institut for Byggeri & Anlæg på Aalborg Universitet. Derfor er en stor del af workshoppens hovedfokus tværfagligt samarbejde og forståelse for hinandens roller i processen.

Ifølge Finn Bendixen, der til dagligt arbejder som laboratorietekniker på Aalborg Portland, er workshoppen en god tradition:

“Aalborg Portland er med på workshoppen hvert år, og det er en god tradition. Jeg synes det er vigtigt, at vi bakker op om aktiviteter på uddannelsessteder og lærer de studerende om betonteknologi. Vi kommer med gode råd fra den virkelige verden, der kan hjælpe de studerende med at realisere deres projekter. Det er sjovt at se, hvordan kreativiteten spirer, og jeg er altid meget imponeret af alle de flotte skulpturer”. 

 

Borgmester kårer vinderne

Jammerbugt Kommune havde i år sat rammerne for skulpturerne med temaerne: “Bevægelse i byen”, “Leg og læring” og “Natur og sanser”, og borgmester Mogens Gade var med til at kårer vinderne blandt de mange kreative fortolkninger.

De flotte skulpturer flytter nu til Brovst, hvor de skal stå rundt i byen, blandt andet på skoler og i børnehaver.

Du kan se billeder fra workshoppen herunder.

Vil du vide mere om Betonworkshoppen?
AMU Nordjylland er vært for den årlige Betonworkshop. På deres hjemmeside kan du læse en reportage fra workshoppen og se flere billeder af de flotte skulpturer.
Læs mere