Replik til pressen

Aalborg Portland om svindel med CO2-kreditter: Det er voldsomt kritisabelt

Politiken skriver d. 3. februar 2020 om Aalborg Portlands køb af C02-kreditter i perioden 2008-2012, som siden har vist sig at være svindel.

Svindel med CO2-kreditter er voldsomt kritisabelt og meget overraskende

Politiken skriver den 3. februar 2020 om Aalborg Portlands køb af CO2-kreditter i perioden 2008-2012, som siden har vist sig at være svindel.

Aalborg Portlands bæredygtighedschef, Thomas Uhd, kalder sagen ”voldsomt kritisabel og meget overraskende (…) Vi købte kreditter, som var godkendt til brug i FN-systemet, og som blev verificeret af en tredjepart. Derfor havde vi tillid til, at kreditterne var i orden.”

Også økonomiprofessor ved Københavns Universitet Peter Birch Sørensen udtaler sig om sagen og kalder den ”endnu et trist eksempel på, at virksomhederne er blevet taget ved næsen.”​​

På daværende tidspunkt var handel med CO2-kreditter i FN-regi en anerkendt og udbredt praksis, hvor de pågældende projekter var godkendt i bl.a. FN-systemet (UNFCCC) og tredjepartverificerede af uafhængige parter. Derfor handlede Aalborg Portland i god tro.

I dag har Aalborg Portland kun fokus på reduktioner i vores egen produktion, og vi er i fuld gang med omfattende investeringer i mere bæredygtig produktion.