Pressemeddelelse

Nye IT Tools gør avanceret hærdeteknologi lettere

Som et led i at gøre avanceret hærdeteknologi lettilgængelig for alle i byggebranchen har vi lanceret nye, softwarebaserede udgaver af kalkulationsværktøjerne AP Maturity og AP TempSim.

Avanceret hærdeteknologi bliver nemmere at anvende med nye digitale værktøjer

Hærdeteknologi til betonkonstruktioner har længe været kendt i byggebranchen. Høj kompleksitet og lav brugervenlighed har imidlertid betydet, at kalkulationsværktøjer baseret på den avancerede teknologi sjældent anvendes i praksis trods de mange fordele. Derfor udbreder Aalborg Portland nu brugervenlige og digitale udgaver af deres kalkulationsværktøjer, som kan optimere produktionen af beton og betonkonstruktioner i den danske byggebranche ved at højne produktivitet og kvalitet.

Kalkulationsværktøjer baseret på avanceret hærdeteknologi er velkendte inden for byggeriet. Fordelene er bl.a. mindre tidsforbrug samt øget kvalitet og produktivitet ved produktion af beton og betonkonstruktioner. Det skyldes kalkulationsværktøjernes nøjagtige beregninger af betoners styrkeudvikling og temperatur, hvilket sikrer øget kontrol med betonkvaliteten, kortere afformningstider samt færre skader ved afformning.

Hærdeteknologiens anvendelse har dog ofte været begrænset til de større entreprenører og rådgivere i byggebranchen, men det skal en række opdaterede kalkulationsværktøjer fra Aalborg Portland lave om på:

Kombinationen af lav brugervenlighed, høj kompleksitet og høje omkostninger har betydet en begrænset anvendelse af avanceret hærdeteknologi i praksis i den danske byggebranche. Netop derfor har vi over det seneste år opdateret en række af vores let anvendelige kalkulationsværktøjer, fortæller Jacob Thrysøe, der er produktteknisk konsulent hos Aalborg Portland.

De nye softwarebaserede kalkulationsværktøjer hjælper vores kunder til på simpel vis at kunne bruge avanceret hærdeteknologi i deres produktion af beton og betonkonstruktioner. Alt det kræver, er en browser og en internetforbindelse – og så kan kunderne ellers tilgå de nyeste udgaver af deres foretrukne værktøjer samt egne data. På den måde har vi gjort avanceret hærdeteknologi lettilgængeligt for store dele af byggebranchen, fortsætter han.

Der er tale om de softwarebaserede kalkulationsværktøjer AP Maturity og AP TempSim, der har erstattet ældre, Excel-baserede programmer. AP Maturity anvendes til optimering af produktionen af betonkonstruktioner og henvender sig især til elementbranchen. Programmet beregner henholdsvis styrke og modenhed i en hærdnende beton ud fra en kendt styrkeudvikling og en temperaturmåling. Fordelene herved er bl.a. øget produktivitet grundet kortere afformningstid samt færre skader ved afformning.
Tilsvarende giver den opdaterede udgave af AP TempSim en række fordele gennem simulering af temperaturudvikling i simple hærdnende betontværsnit. Viden om temperaturudviklingen i et hærdnende betontværsnit mindsker nemlig risikoen for termorevner og øger samtidig betonkonstruktionernes kvalitet. Og Aalborg Portlands kommercielle direktør René Fich Jespersen lover flere forbedringer i fremtiden:

Som en af de største leverandører til byggebranchen er det vigtigt for os at kunne tilbyde højteknologiske, men brugervenlige kalkulationsværktøjer og andre services, der kan optimere vores kunders produktion af beton og betonkonstruktioner. Her er vores forbedrede udgaver af AP Maturity og AP TempSim blandt de første i rækken af programopdateringer, som skal udbrede hærdeteknologien og dens mange fordele til branchens både store og små aktører, slutter han.

Kontaktperson
Nye IT Tools gør avanceret hærdeteknologi lettere
Kontaktperson
Jacob Thrysøe
Technical Consultant
Direkte +45 9933 7743
Mobil +45 2429 1325
Send e-mail
Vil du prøve IT Tools?
Vi har lavet softwareværktøjer, så du kan udvikle din produktkvalitet online.
Læs om IT Tools